Вагинопластика

Вагинопластика

Убавината подразбира хармонија на целото тело, па затоа интимната зона не смее да биде исклучок.

И покрај тоа што не се зборува многу за неа, вагинопластиката во последно време стана многу популарна.

Вагинопластиката ја враќа затегнатоста и обликот на вагината кој се променил со текот на годините. Сепак, естетиката и подмладувањето не се единствените причини за интимна пластична хирургија.

Постојат голем број на индикации за спроведување на оваа естетска процедура:

  • Асиметрија на малите и големите усни,
  • Хипертрофија на малите усни,
  • Вродени аномалии во развојот на женските полови органи,
  • Други деформации на надворешните генитални органи.

Многубројни проблеми во интимната зона можат да влијаат на самодовербата на жената и да го попречуваат нејзиниот сексуален живот.

Хирургија на интимната зона - Вагинопластика

Подмладување на вагината по породувањето

Поранешниот облик на вагината пред породување можете да го вратите со едноставна хируршка интервенција под локална анестезија, со еднодневен престој во нашата болница Етерна. Доколку би се чувствувала поудобно, на пациентката може да и се даде и општа анестезија. Операцијата се состои од отстранување на постојната лузна од епизиотомија и повторно поврзување на мускулите кои биле исечени за време на породувањето. Пред самата вагинопластика, се прават лабораториски анализи на крвта, а самата интервенција е класифицирана како „рутинска“.

Колку долго трае постоперативното закрепнување по вагинопластика?

Постоперативното закрепнување трае неколку дена. Потребно е пациентката да одмори, да ја извршува вообичаената вагинална хигиена, да нанесува ладни облоги и да зема аналгетик по совет на нашиот лекар. По неколку дена, пациентката може да се врати на секојдневните активности. Пациентката може да има сексуални односи десет дена по интервенцијата.

По вагинопластиката, пациентката ќе биде задоволна од ново-стариот изглед на вагината и ќе си ја врати самодовербата. Пластичните хирурзи применуваат микрохируршка техника, па лузната е многу тенка, како влакно од коса.

закажете третман

Изберете и закажете третмани за
Вагинопластика

Етерна Белград – Скопје © Сите права задржани