ФУЕ - Трансплантација на коса

ФУЕ – Трансплантација на коса

Методот на трансплантација на коса ФУЕ претставува најновиот голем технички напредок во хирургијата за реставрација на коса.

Фоликулите се вадат една по една од задниот дел на вашата глава, што може да доведе до собирање на голема количина на графтови во еден ден од процедурата, со постигнување точни резултати и без лузни на задниот дел од главата.

Во ChoiExpert, нашите искусни лекари ги користат најновите моторизирани панч-апарати или рачни панч-апарати, во зависност од видот на сесијата, бричењето и потребите на секој пациент. Ова ни овозможува да ја избереме најдобрата опција за секој пациент и да го усовршиме резултатот.

По екстракцијата, фоликулите на влакната се имплантираат една по една директно на проретчената регија.

Секоја фоликула на влакното се поставува во правилна насока, под правилен агол и длабочина, согласно конкретни правила што ги следат нашите лекари.

Сите резултати се 100% природни и фоликулите имаат многу висока стапка на трајност. Трансплантираната коса никогаш не опаѓа.

Целата процедура на трансплантација на коса ја изведуваат лекари кои поседуваат медицинска лиценца во Грција, Кипар и Обединетото Кралство и се регистрирани во Општиот медицински совет (GMC).

закажете третман

Изберете и закажете третмани за
Трансплантација на коса - ФУЕ

Закажи го твојот преглед

Етерна Белград – Скопје © Сите права задржани