Трансплантација на веѓи

Трансплантација на веѓи

СТАВЕТЕ АКЦЕНТ НА ВАШИТЕ ОЧИ, ИСТАКНЕТЕ ГИ ВАШИТЕ ВЕЃИ!

Веѓите имаат важна улога во изгледот на лицето бидејќи тие се средство за изразување на вашите мисли и емоции и го истакнуваат вашиот уникатен личен стил и вашата личност.

За жал, како и на остатокот од лицето, времето може да влијае врз обликот на веѓите. Години неправилна самостојна нега, трауми, медицински третмани или хормонални промени може да доведат до ретки, тенки и асиметрични веѓи.

Лекарите од Choiexpert, со избирање на најидеалните графтови од вашата донорска регија, можат да постигнат 100% природен резултат и да ви ја вратат изгубената самодоверба.

Чекори при трансплантација на веѓи

ФУЕ трансплантацијата на небричена коса (Unshaven FUE) или зонската фризура (zones haircut) се два метода коишто исто така се погодни за трансплантација на веѓи, особено кај жени. Малите избричени зони што ги правиме на задниот дел од вашата глава не се видливи бидејќи се покриени со постојната коса. Кога ќе се екстрахираат фоликулите на влакната, нашите лекари ги вадат само  фоликулите со едно влакно за природен и естетски резултат.

Целата процедура се изведува под локална анестезија, како на донорската, така и на реципиентната регија.

Со оглед на тоа дека за трансплантација на веѓите е потребна просечна количина од само 200-400 графтови, процедурата генерално трае 2-3 часа.

закажете третман

Изберете и закажете третмани за
Трансплантација на веѓи

Закажи го твојот преглед

Етерна Белград – Скопје © Сите права задржани