Липолиза
(Aнтицелулитна мезотерапија)

Липолиза (Aнтицелулитна мезотерапија)

Липолиза или антицелулитна мезотерапија е еден од најефикасните начини за отстранување на целулитот кој претставува како естетски, така и здравствен проблем. Допринесува за чистење и детоксикација на организмот, ја убрзува елиминацијата на отрови, односно токсини и ја подобрува локалната микроциркулација. Липолизата се прави на бутови, стомак и надлактици.

Главна активна супстанца која најчесто се користи е Fostatidilholin (популарно PPC). Неговата улога е разложување на ѕидот на масните ќелии, при што таа се ресорбира и конечно се елиминира од организмот со помош на мокрење. Додатно се користи – karnitin, препарати на силицијум и други активни супстанци со што самиот процес на евакуација на масти и затегнување на кожата би се убрзал.

Добра вест е дека нема ЈО-ЈО ефект, зошто еднаш разградена масна ќелија не може да се поврати.

закажете третман

Изберете и закажете третмани за
Липолиза

Етерна Белград – Скопје © Сите права задржани