Ботокс

Ботокс

Ботокс е прочистен протеин кој доаѓа од бактеријата Clostridum Bgotulinum и претставува нехируршки третман. Ботулинскиот токсин го блокира нервниот импулс кој доведува до контракција на мускулите, што пак доведува до мускулна релаксација, а со тоа кожата има посвеж изглед и ефект на затегнатост. Ботоксот се аплицира на челото, околу очите, долна третина од лицето. Третманот има широка примена: подигнување веѓи, корекција на корен на нос, т.н gummy smile, како и при третман на хиперхидроза, односно прекумерно потење (пазуви, стопала и дланки).

Како лицето не би делувало „смрзнато”, неопходно е правилно да се аплицира адекватна доза, за што е пресудно искуството на лекарот. Првите ефекти се приметуваат после 3-7 дена, додека потполн ефект се постигнува после 10-15 дена. Самата процедура на аплицирање на ботоксот зависи од регијата која се третира, но обично трае 15-20 минути.

закажете третман

Изберете и закажете третмани за
Ботокс.

Етерна Белград – Скопје © Сите права задржани